Juntas

Idyllisch plekje midden in het bos

Voorzieningen

Keuken

keuken

Er is één gemeenschappelijke buitenkeuken. Van deze keuken kun je tegen een bescheiden vergoeding gebruik maken. Je kunt er koken boven een houtvuurtje, op de rocket stove, of op flessengas. Potten en pannen zijn aanwezig.

Avondmaaltijden

We kunnen op afspraak ook een heerlijke vegetarische of veganistische avondmaaltijd voor je bereiden. De prijs zal tussen de 10 en 15 Euro liggen, afhankelijk van het menu en je eigen wensen.

Moestuin

moestuin tomaten

Onze beheerder Mateus doet zijn uiterste best om in de zomer een flinke biologische moestuin te laten floreren. Als er voldoende oogst is worden de groenten en kruiden tegen schappelijke prijzen aangeboden. Ook groeien er diverse fruitbomen op Juntas.

Composttoilet

De uitkijkpost alias compost toilet is klaar

Persoonlijke trots en onmisbare schakel in een cradle-to-cradle concept is het composttoilet. Naast het onverwachte comfort van het in de buitenlucht toiletteren, maakt het bijbehorende weidse uitzicht een toiletbezoek op Juntas tot een uiterst ontspannen en onvergetelijke ervaring. Het composttoilet waar speciale wormen de feces omwerken tot hoogwaardige humus kan jaarlijks worden geoogst. Het reinigen na het bezoek doe je met bronwater. Het waswater verdunt automatisch de afgescheiden urine en hiermee worden de groenbemesters geïrrigeerd.

voorzieningen 2Douche

Nog iets waar we trots op zijn. De douche. In de frisse buitenlucht, met uitzicht over de vallei en toch beschut. We hebben hem zelf gestapeld van de aanwezige natuursteen. In de zomer zal het water door de zon worden opgewarmd. Op de koudere dagen gebruiken we een geiser. Er is één douche, maar wassen kan natuurlijk ook in de beek of in het zwembadje.

Buiten onder eigen bronwater douchen…
Na 30 dagen stenen stapelen, konden we buiten onder eigen bronwater douchen...

Watervoorziening

Ons gebruikswater komt uit de kraakheldere beek. Dit wordt naar een opslagvat gepompt door een hydraulische rampomp. Deze pomp werkt op zwaartekracht; een vernuftig stukje vergeten techniek. Onze rampomp is ontwikkeld door Professor Breur, verbonden aan de TU Twente.

Er zijn ook verscheidene waterbronnen en een oude nog functionerende watermijn. Het drinkwater haal je rechtstreeks uit de bron.

Internet

We hebben internet. Dus als je hier gebruik van wilt maken dan kan dat.

Elektriciteit

De beperkte elektriciteit die we nodig hebben komt uit een setje zonnepanelen. De keuken, de douche en het composttoilet hebben elektrisch licht. De boerenwoning heeft iets meer stroom beschikbaar. Daar kan ook een muziekje aan en eventueel een laptop.

De kampeerplekken hebben geen stroom.

Campingwinkeltje

Twee keer per dag komt de bakker beneden aan het pad met vers gebakken broodjes. Lekker ouderwets. Wij hangen desgewenst dagelijks een tasje met de gezamenlijke bestelling van alle gasten op voor de bakker.

Koffie, thee, bier en wijn is altijd verkrijgbaar.

Adres

  • Portugal Rua do Outeiro 3280-033 Castanheira de Pêra

Contact

Openingstijden

Wij zijn het hele jaar geopend