Juntas

Idyllisch plekje midden in het bos

Ligging en omgeving

De camping

beekje camping juntas met dam

Juntas ligt in een kleine vruchtbare vallei, twee kilometer buiten het zeer gezellige en vriendelijke stadje Castanheira de Pêra. Als je bij ons kampeert, ben je letterlijk los van de wereld, slechts omgeven door bos, het geluid van de ruisende wind en een klaterende waterval. Je bevindt je op meer dan 500 meter hoogte.

  In het beekje hebben we een dam gebouwd van natuursteen, waardoor een klein poedelbad is ontstaan waarin het fantastisch afkoelen is.


Door het zeer zachte en mineraalrijke water voel je je als herboren na een bad

De omgeving

castanheira de pera

In Castanheira de Pêra zijn onder meer verscheidene restaurantjes, mini-mercado’s en een wekelijkse markt waar lokale boeren en boerinnen hun eerlijke zelfgekweekte groenten en fruit aanbieden.

In de streek liggen vele pittoreske dorpjes en historische steden die een bezoek waard zijn. Het stadje Lousã, het hart van natuurgebied Serra da Lousã is beroemd om zijn vitaminerijke en smaakvolle honing. In Tomar vind je een van de oudste kloostercomplexen van Europa, het Convento do Cristo. Er is ook een interessante streekmarkt. De historische en romantische universiteitsstad Coimbra ligt hemelsbreed op 30 kilometer afstand. Coimbra is na Lissabon de tweede hoofdstad van de fado. En, niet minder belangrijk, onze dochter Tula is er geboren.

De natuur

De natuur

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Er kan bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan de rivier de Zêzere. Het stroomgebied van deze volgens de overlevering helende rivier biedt een indrukwekkend landschap en heerlijke zwemplekken, waaronder ook het op fietsafstand gelegen stuwmeer van Cabril. Maar ook de kleinere rivier de Pêra, waar ons stadje haar naam aan dankt, heeft talloze afgelegen sprookjesachtige zwemplekken.

.

Serra da Lousã

Serra-da-Lousã 2

In het nabijgelegen bergachtige natuurgebied Serra da Lousã is de flora en fauna uitbundig. Er leven onder andere edelherten en wilde zwijnen en in het voorjaar bloeien er verschillende soorten orchideeën. Ook vind je er charmante dorpjes van leisteen (Aldeias de Xisto), het gesteente dat zo typerend is voor deze omgeving. Er lopen vele paden door dit gebied die klaar zijn om ontdekt worden. Overigens is de kans dat je bij Juntas.Een hert, zwijn, eekhoorn, patrijs, hermelijn of ander klein wild tegen het lijf loopt net zo goed aanwezig.

Serra da Estrela

De Serra da Estrela ligt iets verder weg en hier bevind zich de hoogste berg van Portugal (1991 meter). Het landschap is ronduit ruig en indrukwekkend. Anders dan bij ons in de streek bestaan de bergen in de Serra da Estrela veelal uit graniet. Dit natuurgebied is zeer geschikt voor meerdaagse tochten.

Serra da Estrela Dit is slechts een selectie uit de vele bezienswaardigheden die deze nog onontdekte streek van Portugal te bieden heeft. De meeste steden kunnen zelfs op de fiets worden bezocht. Om er te komen moeten er echter wel wat heuvels geslecht worden.

Adres

  • Portugal Rua do Outeiro 3280-033 Castanheira de Pêra

Contact

Openingstijden

Wij zijn het hele jaar geopend