Juntas

Idyllisch plekje midden in het bos

Bereikbaarheid

Bospad

Kaart van Portugal

Juntas is vanuit Castanheira de Pêra bereikbaar via een bospad van ongeveer één kilometer lang dat niet geschikt is voor grote voertuigen. Fietsers zullen waarschijnlijk af moeten stappen.

‘Gewone’ auto’s rijden met redelijk gemak omhoog. Vierwiel aangedreven auto’s zullen geen moeite ondervinden. Auto’s kunnen niet het terrein op, maar wij helpen je uiteraard met de bagage. Onderaan deze pagina vind je een aantal kaarten waarop de route is uitgezet. Tevens zijn de coördinaten aangegeven. Dit is een handig hulpmiddel om ons te vinden. Als je met openbaar vervoer komt, kunnen wij je op afspraak ophalen van het trein- of busstation. We kunnen ook een taxi voor je regelen. Lees hieronder verder voor de opties met vliegtuig, trein, bus en auto.Ophalen in Castanheira de Pêra

Als je wilt of als je ons niet kunt vinden, dan komen we je graag in het dorp ophalen. Ga lekker bij één van de vele café’s in Castanheira de Pêra zitten en bel ons op nummer: +351 93 55 44 376 of +31 6 81 91 16 51.

Met de auto

De rechtstreekse route is richting Parijs, vanaf de ring Parijs naar Bordeaux, dan Bayonne, de Frans Spaanse grens over bij Irun, dan San Sebastian – Bilbao – Burgos – Salamanca. Vervolgens bij Fuentes de Oñoro de Spaans Portugese grens over. In Portugal de A25 naar Guarda, vlak voor Guarda de A23 naar het zuiden richting Portalegre en Castelo Branco nemen. Ongeveer 30 kilometer voorbij Castelo Branco de afslag naar de IC8 richting Pombal nemen. Na ongeveer 60 kolimeter verschijnen de borden Castanheira de Pêra. Volg de borden.

Voor het laatste stukje vanuit het stadje volg je de aanwijzingen hieronder bij ‘vanuit Castanheira de Pêra’.

Met het vliegtuig

Vliegen naar Lissabon of Porto is het handigst. Beide steden liggen even ver van Castanheira de Pêra. Er zijn dagelijks vele vluchten mogelijk naar Lissabon of Porto vanuit Amsterdam en Brussel. De bekendste luchtvaartmaatschappijen zijn KLM, Transavia en TAP (de Nationale Portugese Luchtvaartmaatschappij). Op http://www.skyscanner.nl kun je de vluchten en tarieven met elkaar vergelijken. Diverse lowcost airlines vliegen ook vanuit andere steden in Nederland en Belgie zoals, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Charleroi. Informatie over deze vluchten vind je op http://www.lowcostairlines.nl. Ryan Air is een van de interessantste aanbieders. Zij vliegen meerdere keren per dag vanaf onder andere Eindhoven en Maastricht naar Porto, en vaak al vanaf een paar tientjes. Handige gerichte informatie over de luchthavens, autoverhuur en de verbindingen vind je op:

Lissabon:

http://www.airportdesk.nl/airports/europa/portugal/lissabon-portela-airport.html

Porto:

http://www.airportdesk.nl/airports/europa/portugal/porto-airport.html

Vanaf luchthaven Lissabon

Vanuit Lissabon is er een prima treinverbinding met Pombal. Vanuit Pombal kun je een taxi nemen, of we kunnen je op afspraak komen halen (of we sturen een taxi, de kosten zijn gelijk). Kijk voor de actuele treintijden op www.cp.pt (ook in het Engels). Een taxi vanaf de luchthaven in Lissabon naar het dichtstbijzijnde treinstation Lisboa Oriente kost ongeveer 8 Euro (ca. 10 minuten). De trein van Lissabon naar Pombal kost circa 15 Euro per persoon (treinreis duurt 1,5 tot 2 uur). Van Pombal naar Juntas kost met de taxi of afhalen ongeveer 30 Euro (ca. 45 minuten). Een andere mogelijkheid is een taxi vanaf de luchthaven. Als wij dit voor je regelen kost dat ongeveer 130 Euro. De taxirit duurt ruim 2 uur, maar is wel leuk. Vanaf de luchthaven kun je ook met de bus. Kijk daarvoor bij ‘met de bus’.

Vanaf luchthaven Porto

Vanuit Porto is er ook een prima treinverbinding met Pombal. Vanaf de luchthaven van Porto ga je met de metro naar het treinstation Porto-Campanha (circa 2 Euro en 30 minuten reistijd). Een taxi vanaf de luchthaven in Porto naar Porto-Campanha kost ongeveer 30 Euro. De trein van Porto naar Pombal kost circa 15 Euro per persoon. Van Pombal naar Juntas ongeveer 30 Euro. Een andere mogelijkheid is een taxi vanaf de luchthaven. Als wij dit voor je regelen kost dat ongeveer 130 Euro. De taxirit duurt ruim 2 uur, maar is wel leuk. Vanaf de luchthaven kun je ook met de bus. Kijk daarvoor bij ‘met de bus’.

Met de trein

coming soon

Met de bus

De internationale busdienst van Eurolines (www.eurolines.nl) is de meest voor de hand liggende optie. Je kunt opstappen in vrijwel alle grote en middelgrote steden in Nederland. Dichtstbijzijnde stop in Portugal is Pombal. Vanaf Pombal kun je een lokale busdienst nemen. Zie voor de route hieronder.

Lokale bussen

23028681

Vanaf Juntas zijn de dichtbijgelegen grotere busstations in Figueiró dos Vinhos en Pedrogão Grande. Vanuit Lissabon of Porto is dit ongeveer 4 uur. Wanneer je met de trein komt is het aan te bevelen om in Coimbra uit te stappen en daar de bus te nemen naar bovengenoemde plaatsen. Van daar gaan er geregeld bussen naar Castanheira de Pêra. Wij kunnen je uit het dorp op komen halen, maar je kunt natuurlijk ook lopen (ongeveer 25 minuten, bergop). We kunnen je ook ophalen in Figueiró dos Vinhos of Pedrogão Grande of een taxi sturen om je te halen. De dienstregeling en de tarieven van de bussen tussen de steden vind je op www.rede-expressos.pt. Castanheira de Pêra ten opzichte van de IC8. Neem vanaf de IC8 de afslag Castanheira de Pêra en volg de N236-1 (ca. 10km). Op het kaartje rechts zie je de route vanaf de rotonde met het waterrad (onder) tot aan hetbegin van het bospad (omcirkeld boven). Gebruik de beschrijving.
   
De coördinaten van het begin van het bospad:

  • Lengtegraad 8°12’58.15″W
  • Breedtegraad 40° 0’28.89″N

Vanuit Castanheira de Pêra

(gebruik de kaarten) 23028685

Als je met de auto vanaf de N236-1 Castanheira de Pêra binnen komt, tref je als eerste een rotonde met een groot waterrad in het midden. Neem de tweede rechts en volg de weg omhoog en dan weer omlaag. Bij de dan volgende rotonde neem je de derde rechts. Je rijdt vervolgens langs het ziekenhuisje (aan de rechterzijde) en volgt de weg met een scherpe linkerbocht en vervolgens weer omhoog. Bij de dan volgende rotonde neem je de tweede rechts. Je rijdt dan door een smalle straat omhoog. Volg de weg helemaal tot aan de T-splitsing. Bij deze splitsing ga je naar rechts (stijl omlaag en eindigt in een korte Z-bocht scherp links-rechts). Bij de volgende T-splitsing ga je links. Volg dan de weg omhoog, flauwe bocht naar links, scherpe bocht naar rechts, scherpe links, dan weer scherpe rechts en dan naar boven tot de scherpe bocht naar rechts. Hier gaat een bospad naar links omhoog. Voor je staat onze brievenbus. Ga nu naar links het bospad in, nog 1 kilometer rechtdoor. Volg de bordjes Juntas en parkeer op de parkeerplaats. Je bent er!
 
     

23028799 Op dit plaatje zie je het begin van het bospad (cirkel onder) en Juntas (cirkel boven). Volg vanaf het bospad de bordjes (1km).          


De coördinaten van Juntas:

  • Breedtegraad 40° 0’54.21″N
  • Lengtegraad 8°13’19.30″W
 

Adres

  • Portugal Rua do Outeiro 3280-033 Castanheira de Pêra

Contact

Openingstijden

Wij zijn het hele jaar geopend